Elco en Wijnanda van Burg zijn juni 2014 naar Papoea (Indonesiƫ) vertrokken. Zij werken namens stichting Lentera op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg.

Wie zijn wij?

ELCO - ONDERWIJS CONSULTANT 

Vroeger had ik een poster boven mijn bed hangen van Papoea, met een vliegtuigje met Geerten Vreugdenhil. Ik had nooit gedacht dat ik daar echt nog eens naar toe zou gaan, maar ook het onmogelijke gebeurt soms. Eerst heb ik technische bedrijfskunde (TU Eindhoven) gestudeerd en daarna theologie, waar ik ben afgestudeerd in de theologiegeschiedenis (CGO-HBO en Universiteit Utrecht). Aan de TU Eindhoven ben ik gepromoveerd op het stimuleren van ondernemerschap in het hoger onderwijs. Ik heb de laatste jaren in Nederland gewerkt als universitair hoofddocent ondernemerschap en organisatiekunde aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, waar ik nu nog parttime aan verbonden ben. Mijn achtergrond in zowel bedrijfskunde als theologie komt nu goed van pas, omdat veel van de werkzaamheden te maken hebben met organisatiekundige problemen en theologische aspecten (zoals theologische onderwijs en training).

WIJNANDA - TROPENARTS

Van jongs af aan heeft zendings- en ontwikkelingswerk mijn interesse gehad. Daarom was het een logische stap om na mijn studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam de opleiding voor tropenarts te gaan volgen. Om mezelf wat breder te oriënteren heb ik een theologie-opleiding gevolgd (CGO-HBO) met zending/evangelisatie als afstudeerrichting.  Als arts heb ik ervaring opgedaan op verschillende gebieden, zo heb ik gewerkt op de kindergeneeskunde, chirurgie en gynaecologie/verloskunde. Na het behalen van mijn diploma voor tropenarts in maart 2011 ben ik werkzaam geweest in de ouderengeneeskunde en gynaecologie/verloskunde. In Papua kan ik niet volledig werken als tropenarts omdat ik geen medische werkvergunning heb, maar wel kan ik helpen met training, advies en coordineren van medische evacuaties. Ook werk ik samen met onze Lentera-collega's aan een methode voor seksuele opvoeding, met het oog op het vele geweld tegen vrouwen. 


 
COEN, SAMUEL EN MARIA
In Papoea hebben we het erg goed naar ons zin. Spelen en leren kun je overal en we heb vriendjes uit de buurt waarmee we lekker in bomen kunnen klimmen en andere leuke dingen kunnen doen. Coen en Samuel hebben de eerste jaren op de kleuterschool van Lentera gezeten en zijn daarna naar de internationale school in Wamena gegaan. Maria gaat af en toe eens kijken bij de kleuterschool, dat is immers superinteressant.